Translate

Kövess Facebookon is! 😊

Tavaszi társasjátékok: virágok, méhek, fák, madarak

Itt a tavasz, a jó idő, és ilyenkor talán még jobban keressük azokat a társasjátékokat, amelyek jobban rásegítenek erre az érzésre. Egyre többet lehetünk a szabadban a napsütés felmelegítő ölelésében, zöldül a természet, csiripelnek a legkülönfélébb madarak, s ha még az elmét is sikerül lecsendesíteni, akkor érzed igazán, hogy töltődsz energiával. Nálunk a kert ilyenkor már tele van madarakkal, visszatérő gólyákkal, akik a nagy füves területünkön keresgélik a nekik való eledelt. Mióta itt lakunk, mindig próbáljuk lencsevégre kapni őket, aztán vagy sikerrel járunk, vagy nem. Mondjuk nem csoda, hogy ilyen csodálatos élővilág vesz itt minket körül Farmoson, merthát a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzetben vagyunk.

(A képeket a férjem készítette a kertünkben, csak az egyik saját blogjához kreativkertesz.hu egyben logózta is, én meg így vettem kölcsön.) A kertünkben - többek között, mert mindent felsorolni lehetetlen - láttunk már a ringlófánkon sütkérező békát, a zöld fűben megbúvó szöcskét, fügefánkon hűsölő imádkozó sáskákat, különféle csodálatos-színes pillangókat a virágaink körül, nagyon gyors, felfedezőkörúton lévő mókust a ház falánál, siklókat, orrszarvú bogarakat, és a nyári melegben nyitott házunkba este besétáló sünit.

Mindezek mellett, főként fűnyírás után nagy kedvvel látogatnak meg minket a tengelicek, kenderkék, zöldikék, búbos bankák, szarkák, barázdabillegetők, örvös galambok, és minden tavasszal visszatérnek a házi rozsdafarkú madárkák is, hogy fészket építsenek. Utóbbiról videót is készítettünk. Egy régi telefont felfüggesztettünk a fészek fölé, hogy nyomon követhessük, mi is történik ott. Így végig nézhettük, amint napról napra több tojás lesz a fészekben, és hogy mennyire kötelességtudóan ül a tojásokon a rozsdafarkú. Majd láthattuk kikelni a kicsiket, s azt is, milyen rohamosan növekednek. Aztán ahogy eljött a kirepülés ideje, egyiküknek ez annyira nem ment, és a földön ugrálva próbált védelmet keresni. Környezetünkben sok a macska, így féltettük, és visszatettük a fészekbe, de hiába, újra és újra eljött onnan, és a kertben ugrándozott. Róla van szó éppen:

Sok itt a bagoly is, este hallani, ahogy egymást túlhangoskodva huhognak, vagy eléggé furcsa hangokat adnak ki - na őket még nem sikerült beazonosítani, milyen fajta baglyok. Ó, most veszem észre, hogy csak írok, és írok a környezetről, és sehol egy tavaszi hangulatú társasjáték, amit ígértem. Nos, nekünk ezek a kedvenceink:

  • Beez - A játék lényege, hogy a méhecskénket abba az irányba fordítjuk, amerre menni szeretnénk, és annyit lépünk, amennyit enged az adott irány. Ha ott éppen van nektár, azt begyűjtjük...
  • Arborétum - Ebben a játékban megtervezhetjük az Arborétumunk sétaútvonalának szegélyét...
  • Virágvarázs (hamarosan írok róla)
  • Hive (hamarosan írok róla)
  • Fesztáv - A táblánkra madárkártyákat kell kijátszani úgy, hogy annyi, és olyan fajta eledelt adunk be, amilyet a kártyánk kér. Aztán letesszük a madárkánkat a megfelelő élőhelyre. A táblánk mutatja, minél több kártyát rakunk le, annál jobban kinyílnak a lehetőségek, hogy több tojást rakhatunk majd rá - figyelve arra, maximum hány tojás lehet adott kártyán -, vagy több kártyát húzhatunk fel, ha azt a lehetőséget választjuk, esetleg több élelmet vehetünk el.
  • Tussie Mussie - Impulzív vásárlás volt, bekerült a kosárba más játékok mellé. Kíváncsi voltam rá, mert két dolog is megfogott benne. Egyrészt a gyönyörű virágok, másrészt a játéktervező neve nem ismeretlen, hiszen Elizabeth Hargrave alkotta meg a Fesztávot is. 
  • Gyümi (hamarosan írok róla)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések

Amanita

Az Amanita 🍄 társasjátékot ajándékba kaptam Esztó Bernáttól , és feleségétől, Esztó-Harazin Dorottyától , amiért ezúton is nagyon hálás vagyok! 💚 A játék magánkiadásban jelent meg a Fű Alatt Kiadó  gondozásában. Arról, hogy hogyan is jött a játékötlet, illetve hogyan lett az elképzelésekből valóság, ITT olvashattok. Akinek van szerencséje az Amanitához, az tudja, hogy egy igazán különleges társasjátékot tarthat a kezében. A szerzők semmit sem bíztak a véletlenre, társasjátéktervező útjukon Boros Lajos gombaszakellenőr segítette őket, hogy minél hitelesebben tudják megalkotni az Amanitát. A doboza letisztult, minőségi, színben és küllemben harmonizál a tematikával, s a dobozon belüli játékelemekkel. A 180 darab kártya önmagáért beszél. Az illusztráció, és a grafika Csíkszentmihályi Berta kitűnő munkájának gyümölcse. A játék meseszépen ábrázolt, nagy kártyalapjai nézegetésébe bele lehet feledkezni. (Kártyaméret: 80*130 mm) A játékszabály könnyen megtanulható, jól értelmezhető. Az Am

Grand Austria Hotel

Szintén egy olyan játék, ami évek óta listán szerepelt, de persze amíg hozzá lehetett jutni, addig ugye minek is vegyük meg, az olyan egyszerű... majd ha sehol sem lehet kapni, na akkor lépjünk a kutatás mezejére, mert az kihívás. 😎 Magyarul sajnos nem jelent meg, viszont teljesen nyelvfüggetlen (a kártyákon, táblákon nincs szöveg, csak ikonok). Mivel Simone Luciani játék, ezért mindenképpen érdekelt, milyen társasjáték. A Lorenzo il Magnifico -ból kiindulva csak fantasztikus lehet! És tényleg! 😃💙 Csak Zsoltnak tartott másfél évig, hogy rávegye magát, hogy kipróbáljuk a Grand Austria Hotelt. Mondtam neki, hogy elég volt, akármennyire akartam, eladom, mert csak porosodik. Ő meg ugye nem szeret megválni már megszerzett dolgoktól, így nagy nehezen leült velem játszani, hogy legalább lássuk, mit tud ez a játék! S láss csodát, nem mondta, hogy azonnal köszönjük el tőle! Én meg egyszerűen imádtam! 💚 Azonnal megvolt az összhang köztem, és a játék között, azonos szinten rezgünk. 😄 Mi sem

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett tartalmakat szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett cikkek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2022-2023 tarsasjatszunk.hu