Translate

Kövess Facebookon is! 😊

Beugró szintű, kezdő társasjátékok

Múltkor összegyűlt egy kis csapat a helyi könyvtárban, hogy játsszanak valamit. Mivel viszonylag introvertált vagyok, élem a kis belső világomat, ezért ritkán nyitok mások felé. De ez most más volt, mert a kulcsszavam nézett szembe velem az eseménynaptárnál: társasjátékozás. Önkéntelenül is megindultam, s vittem az egész családomat magammal. 


Így esett meg, hogy ismeretlenek közé csöppentünk, ám nem zavart, mert a társasjáték a megfelelő kapcsolódási pont volt számomra. A családtagjaimnak meg ilyen szinten mindegy volt, mert nem jelent gondot nekik szociális életet élni, sőt! 😀 Ezért is szeretek velük lenni, kiegészítenek. Na de nem kanyarodok el nagyon. Szóval nem tudtam, mire számítsak, így elgondolkoztunk azon, vajon milyen játékokat lehetne elvinni beugrónak. Nyilván nem az Ark Novával fogjuk kezdeni, ha nem ismerjük még a játékostársakat. Mi azt néztük a kallax előtt állva, hogy a következők nagyon is megfelelnek egy kezdő, beugró társasjátéknak:
 • Qwirkle - Ezzel egyszerűen nem lehet tévedni! Akárkinek mutattuk, mindenkinek nagyon tetszett.
 • Dobble - Ez is olyan, hogy akármilyen témásat veszel a boltban, mind nyerő lesz. ;)
 • Uno - Hosszú ideje a pályán van, és mai napig örömmel ülünk le vele játszani, ráadásul kevés ember lehet, aki ne ismerné.
 • Planet - Talán nem olyan simert, pedig megérmelené! Gyönyörű állatkártyák vannak benne, és az sem utolsó, hogy ténylegesen a kezedbe foghatod a kis bolygódat, amire építed a választott kapkáidat.
 • Project L - Egyszerű, színes, kellemes tapintású alkatrészek, gyors játékmenet - kell ennél több?
 • Patchwork - Több témájú is megjelent már, nekem a Karácsonyi kiadás tetszik a legjobban, és képes vagyok a legnagyobb kánikulában is azt előszedni, pedig az alap is megvan. Az egyik legjobb tetrises játék!
 • Spicy - Ha az amúgy ismeretlen játékostársak elég nyitottak (mert ebben meg kell kérdőjelezni a másik játékos által tett kijelentést) akkor simán ajánlom. Több fővel nagyon jó party-játék!
 • Gyümi - Gyűjtögetős memorizálós kis kártyajáték, aminek ott a helye minden játékalkalommal.
 • Álomház - Kellemes kis házberendezős játék 30-40 percben.
 • Boggle - Mi alapból nagyon szeretjük a Boggle-t. Alsós általános iskolás gyerekeknek jó móka lehet abban, hogy segítse az írást, olvasást is. Nagyon jó fejlesztő játék.
 • Beez - Jön a tavasz, nyílnak a jácintok, a nárciszok, és rózsaszínben pompázik az összes barackfa... gyönyörű látvány! Na erre az érzésre erősít rá a Beez a sok-sok virágával, és a méhecskékkel.  
 • Azul - Most itt főként az első részre gondolok, mert onnan indul minden. :)
 • Century - Fűszerút - Szép, hatalmas kártyák, színes kis kockák, és egyszerű szabályok jellemzik.
Nyilván van még ezer másik, amik megfelelnek a kritériumoknak, én most ezeket gyűjtöttem össze egy csokorba. 😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések

Ark Nova

El sem hiszem, hogy itt van végre, azt meg még nehezebb elhinnem, hogy ahelyett, hogy hagytuk volna csücsülni a polcon még két évig, kézhezvételtől egy hétre elővettük, hogy most ezt meg fogjuk tanulni. Az összes csillag együtt állt, nem volt kibúvó. Gyerekek a nagyszülőknél nyaralnak, minden ügyet elintéztünk amit akartunk, és már megtanultuk a Marco Polo II, és The Castle Of Burgundy játékokat is. Volt néhány nevetséges próbálkozás arra nézve, hogy olyan játékot szedjünk le a polcról, amely már jól bejáratott, pikk-pakk lezavarjuk egy óra alatt, de igazából mindketten tudtuk, hogy ebből újra tanulás lesz, és hogy most jött el az ideje az Ark Novának. Lélektani határt lépünk át ezzel a társassal, mert a boardgamegeek (BGG) komplexitása szerint ez már igencsak komplex játék, 3,71/5. Nálunk a legkomplexebb eddig körülbelül a 3,3-as szinten mozgott. Fogalmam sincs, hogy miért, de egyszerűen vonzanak a komplex eurók. Pedig alig van időnk/energiánk 3 kisgyerek mellett órákat gubbasztani eg

Grand Austria Hotel

Szintén egy olyan játék, ami évek óta listán szerepelt, de persze amíg hozzá lehetett jutni, addig ugye minek is vegyük meg, az olyan egyszerű... majd ha sehol sem lehet kapni, na akkor lépjünk a kutatás mezejére, mert az kihívás. 😎 Magyarul sajnos nem jelent meg, viszont teljesen nyelvfüggetlen (a kártyákon, táblákon nincs szöveg, csak ikonok). Mivel Simone Luciani játék, ezért mindenképpen érdekelt, milyen társasjáték. A Lorenzo il Magnifico -ból kiindulva csak fantasztikus lehet! És tényleg! 😃💙 Csak Zsoltnak tartott másfél évig, hogy rávegye magát, hogy kipróbáljuk a Grand Austria Hotelt. Mondtam neki, hogy elég volt, akármennyire akartam, eladom, mert csak porosodik. Ő meg ugye nem szeret megválni már megszerzett dolgoktól, így nagy nehezen leült velem játszani, hogy legalább lássuk, mit tud ez a játék! S láss csodát, nem mondta, hogy azonnal köszönjük el tőle! Én meg egyszerűen imádtam! 💚 Azonnal megvolt az összhang köztem, és a játék között, azonos szinten rezgünk. 😄 Mi sem

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett tartalmakat szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett cikkek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2022-2023 tarsasjatszunk.hu